lunes, 4 de marzo de 2013

Compendi, nº 17


¿Quina relació hi ha entre Escriptura, Tradició i Magisteri?


Es troben entre si tan estretament unides aquestes realitats, que cap d’elles no existeix sense les altres. Totes juntes, cadascuna a la seva manera, contribueixen eficaçment, sota l’acció de l’Esperit Sant, a la salvació dels homes.



Explicació del Youcat


La totalitat dels fidels no pot errar en matèria de fe, perquè Jesús va prometre als seus deixebles que els enviaria l'Esperit de veritat i que els conservaria en la veritat (cf. Jn 14,17).
Així com els deixebles van creure en Jesús amb tot el cor, de la mateixa manera un cristià pot confiar plenament en l'Església en la seva recerca de la vida. Com que Jesucrist mateix va transmetre als seus apòstols l'encàrrec d'ensenyar, l'Església posseeix un Magisteri (magisteri = encàrrec d'ensenyar) i no pot callar. Certament cada un dels membres de l'Església es pot equivocar i cometre greus errors, però en el seu conjunt l'Església no pot mai decaure de la veritat de Déu: és portadora a través dels temps d'una veritat viva que és més gran que ella mateixa. Es parla de depositum fidei com del patrimoni de la fe que cal conservar. Quan una tal veritat és obertament contestada o deformada, l'Església ha de deixar clar allò que «arreu, sempre i per tothom ha estat cregut» (sant Vicenç de Lerins, †450).

Si vols ampliar...


Llegeix del Catecisme de l'Església Catòlica el número 95



No hay comentarios:

Publicar un comentario